Capeje van bont

De fleecemantel die ik maakte voor koude LARP-weekends, bleek inderdaad heerlijk warm. Omdat het zo frisjes was op Omen, wilde ik eigenlijk aan het eind van de middag al iets warmers aantrekken. Maar ja, dan heb je niets meer voor als het ‘s avonds écht koud wordt.

Dus besloot ik om van de restjes fleece en bont die ik van de mantel over had, een capeje te maken voor tussendoor.

Heerlijk, om na die uitgebreide jonkvrouwenjurk even een supermakkelijk naaiprojectje er tussendoor te doen!
Voorpanden aan het achterpand stikken, idem voor de fleecevoering, binnen- en buitenkant van het kraagje op elkaar stikken en tussen de cape leggen, boel aan elkaar stikken. Binnenstebuiten draaien en dichtnaaien. Sluiting erop. Klaar!

 

I can has warmth?

 

Gerelateerde posts

6 comments

 1. Rita says:

  Ik zoek zo iets voor op mijn Victoriaanse kostuum met korset. Ik draag er een kanten bloesje onder, maar dat is niet erg warm op de schouders. Ik wil zo’n capeje maken van een “bont” plaid, maar heb je dan geen problemen met de vleug? Heb je een hele cirkel gebruikt of zijn de schouders afgerond? Ik kan nergens en fatsoenlijk patroon vinden en ik hoop dat jij me kunt helpen.
  Groetjes, Rita

 2. Lenny says:

  Hoi Rita,

  De achterkant is net geen halve cirkel en de voorkant bestaat uit net geen twee kwarten. Zo loopt de vleug overal voldoende naar beneden.
  De patroondelen zijn inderdaad een beetje rond geknipt bij de naad die over de schouders loopt.

  Je kunt het patroon afleiden uit de foto waarop de cape plat ligt. Het is niet veel anders dan die vorm natekenen.

  Succes!

 3. Rita says:

  Dank je wel! Ik heb hem pas nodig op de Elf in maart of april, dus ik heb gelukkig genoeg tijd. Eerst nog een carnavalspakje maken, dat moet begin maart klaar zijn. We gaan als regenboogheksen, dus ieder een andere kleur.
  Bedankt voor je hulp!
  Groetjes, Rita

 4. aangeenbrug says:

  ik vind het capeje echt schattig maar hoe krijg je er een patroon van hoe meet je dat aan kan jij me daar een beetje wegwijs mee maken groetjes Klara aangeenbrug

 5. Lenny says:

  Dag Klara,

  Je neemt patroonpapier en tekent daar de vormen op. Dat patroonpapier leg je op je stof als mal om de stof uit te knippen. In dit geval zijn het eenvoudige platte stukjes, zoals hierboven aan Rita uitgelegd. Het uitgeknipte patroonpapier kun je tegen jezelf aan houden om te kijken of je het capeje langer of korter wil hebben. Of je meet van tevoren jezelf op en zorgt dat de lengte overeenkomt met de lengte van het patroon dat je op het papier tekent.

  Het is nogal lastig om dit in een paar regels uit te leggen, dus als je hier vaker mee aan de slag wil zou ik gewoon naailes nemen of kijken naar Youtube video’s. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.