CaDansa 2017

Wauw, wat een fijn weekend was het weer. En vol met dansen! Vrijdag en zondag ging ik naar balfolkfestival CaDansa, zaterdag was LARP-evenement Dancing at the Darcy’s. Ik begin maar met bloggen over CaDansa, in de hoop dat er de komende dagen wat mooie foto’s van Darcy’s verschijnen om gelijk aan mijn blogpost toe te kunnen voegen.

Omdat ik nogal druk was met de voorbereidingen voor Dancing at the Darcy’s, besloot ik om op vrijdag alleen ‘s avonds naar CaDansa te gaan en niet ook nog ‘s middags met een dans- of muziekworkshop mee te doen. Dat was een goede keus denk ik. Gelukkig was ‘alleen maar’ dansen ook superleuk!

En wat fijn dat het bal op zondag ‘pas’ om 13.00 uur begon, want zo kon ik op mijn gemak bijkomen van het andere evenement zonder veel dansjes te moeten missen. Maar ook zondag heb ik het rustig aan gedaan en ben ik niet tot het einde gebleven, maar rond kwart over 6 naar huis gereden om nog even met Sammy relaxed op de bank frietjes te kunnen eten. Hobby’s moeten wel leuk blijven. :-)

Het hoogtepunt van vrijdag was wel de een uur(!) durende mazurka met Wouter, en op zondag de knuffelknuffelmazurka met Johan. Die laatste moet ik even toelichten: er slingerde een supergrote olifantenknuffel rond, en die heb ik op een gegeven moment meegenomen tijdens een mazurka. Het beest klemde ik tussen ons in zodat we met ons hoofd op de zachte knuffel konden liggen en zo met z’n drieën konden dansen en knuffelen tegelijk. Aanrader! :-P

De sfeer op Cadansa was zoals altijd heerlijk relaxed en hippie, maar het is toch anders dan bij een gewoon bal. Er zijn veel meer buitenlanders en ik heb het idee dat er mede daardoor meer kliekjes zijn. Mensen klampen wat meer vast aan degenen die ze kennen en ik moet veel meer mijn best doen om een danspartner te vinden. Doorgaans loop ik gewoon wat zoekend kijkend de vloer op en dan loop ik altijd wel tegen iemand aan die ook zoekt, maar dat werkte nu niet zo goed. Gelukkig is het toch weer gelukt om met een aantal onbekenden te dansen, wat hele fijne dansjes opleverde.

En wat ben ik blij dat er iemand is opgestaan om het festival volgend jaar weer te organiseren, want eigenlijk zou dit de laatste CaDansa zijn. Maar nu kan ik dus zeggen: volgend jaar weer!

Gerelateerde posts

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.