Lewis Carroll Genootschap symposium

Een jaar geleden was ik bij de oprichtingsbijeenkomst van het Lewis Carroll Genootschap. En inmiddels bestaat het alweer een jaar! Tijd voor een tweede bijeenkomst dus.

Ditmaal vond het plaats in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag – een passende locatie gezien het onderwerp en niet geheel verrassend, aangezien onze voorzitter de oud-directeur van de KB is. Wel een eind rijden; Utrecht was toch iets centraler.

Ik moet bekennen dat ik niet ga vanwege de inhoud van de lezingen – ik ben geen verzamelaar, vertalingen hebben niet echt mijn interesse en ik loop ook niet alle Alice-geïnspireerde tentoonstellingen en uitvoeringen af. Gelukkig werden de lezingen wel leuk gebracht en werd er flink gelachen. Maar ik ga natuurlijk vooral om kennis te maken met andere Nederlandse Carroll/Alice-fans.

Want waar anders kan ik nou een half uur lang met iemand babbelen over de details van Alice’s kleding die op de illustraties te zien is, en in hoeverre deze bij haar maatschappelijke klasse en in het modebeeld van 1865 passen? :-D

Ik heb ook nog een hoop andere leuke gesprekken gehad (“Hee, ben jij Lenny van de website?” :-P ). Er waren wederom zo’n 30 personen aanwezig en de hoeveelheid fanatisme verschilde behoorlijk: van hardcore levenslange fans tot mensen die zijdelings iets met de Alice-verhalen deden tijdens werk of stage (of die gewoon als plus-één door hun partner waren meegesleept). Ze waren prima te ontdekken door te letten op de reacties op grapjes tijdens de lezingen. “Ik heb overwogen om de kostprijs van het boek met Jabberwockyvertalingen €18,72, of misschien €18,71 te maken” snapt bijvoorbeeld lang niet iedereen gelijk, dus op basis van de tijd tussen de grap, de toelichting ervan en de reactie kon ik de meesten wel classificeren. ;-)

Ik moet trouwens wel gaan uitkijken met wat ik op mijn blog zet. De vorige keer noemde ik het een ‘ouwelullenclubje’ en dat had iemand onthouden, die me er nu ietwat verontwaardigd op aansprak… :roll: (Hallo meneer Koksma! Ik zal het niet meer zeggen hoor! En zie, ik heb mijn blogpost inderdaad vanavond nog online gezet! :-) )

Na alle ontmoetingen en de ontvangst van het allereerste exemplaar van het nieuwe tijdschrift van het Genootschap, kon ik dus weer tevreden naar huis rijden.
Nou ja, tevreden… twééëntwintig euro aan parkeergeld?? Gek zijn ze daar in de Randstad!! :-O )

Gerelateerde posts

2 comments

 1. Lotte says:

  nee, in de randstad zijn we niet gek, maar zetten we onze auto niet in het stadscentrum neer maar aan de rand op een P+R en gaan dan met de tram of bus verder. ☺

 2. franke koksma says:

  beste lenny,
  fijn dat je nog dit weekend over het symposium hebt geschreven … en heel positief!
  ik heb inmiddels de nederlandse jabberwocky’s gezien en dodo/nododo bijna gelezen; ben er diep van onder de indruk zowel voor wat betreft de vorm als de inhoud.
  ik hoop dat we nog heel lang dit niveau kunnen blijven vasthouden en dat het aantal vrienden flink groeit.
  jouw website zal daaraan zeker bijdragen.
  met vriendelijke groet,
  franke koksma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.