Collectepraat

Ik dacht dat ik de collecte dit jaar geheel kon vergeten, maar gelukkig kreeg ik gisteren alsnog een mailtje terug van het regiokantoor van de Dierenbescherming: heel veel excuses, ze hadden veel te weinig vrijwillige coördinatoren kunnen vinden en hadden daarom alles zelf moeten doen.
Aangezien ze die dag toch nog wat collectebussen moesten rondbrengen, hadden ze die van mij er ook gelijk bij gestopt en omdat ik niet thuis was, bij de buurvrouw afgeleverd.

Dus yay, ik kon gisteravond en vanavond alsnog de deuren langs. Alleen jammer dat mijn route weer net zo klein was als vorig jaar, hoewel ik expliciet had afgesproken dat er wel een paar straten bij mochten. Zucht. Ach ja, aangezien ik de maandagavond al gemist had, had ik daar nu toch bijna geen tijd voor.

Zoals de traditie inmiddels voorschrijft, hierbij een opsomming van mijn ‘meest bijzondere momenten’ bij het langs de deuren gaan:

– op een briefje op de voordeur: “Niet bellen of kloppen”. Euh… moet ik schreeuwen dat ik er ben dan? :-S

– Moeder: “Hm, we zitten net te eten.” (wil deur alweer dicht doen)
Dochtertje: “Wacht mamma, ik pak wat uit mijn spaarpot!”
Moeder kijkt niet blij :-)

– Door het raampje in de voordeur nog net zien dat de tussendeur open gaat en gelijk weer wordt gesloten als ze mij met collectebus signaleren. Nou ja zeg…

– In de straat waar alle buren bij elkaar in de voortuin zitten (ja, zo een met een hoge frequentie van namen als ‘Shania’ op de bordjes): “Oh, kom je straks ook even bij mij langs? Nummer 16. Ze slaan me altijd over omdat ze denken dat ik verstandelijk gehandicapt ben, net als mijn buren.”

– “De Dierenbescherming? Daar heb ik helemaal niets mee.” (geeft toch geld)

– De meest briljante methode ooit om je lamp op te hangen:

wpid-img_20141001_231300.jpg

– Buurman: “Hee, wat goed dat je dit doet! Ik heb alleen geen kleingeld in huis. Ik gooi vanavond wel wat door je brievenbus, okee?”

– Vrouw: “Dit is alles wat ik heb… wat kleingeld.”
Ik: “Oh, maar alle beetjes helpen!”
Vrouw: “Ja, da’s waar. Oh wacht, er zit een euro tussen zie ik, die pak ik terug.”

Het blijft een bijzondere bezigheid XD

Gerelateerde posts

4 comments

  1. Afke says:

    Ja, je maakt wat mee. Bij het collecteren afgelopen zomer kreeg ik een lachende moeder aan de deur. Ze had dochter (2-3 jaar oud) gevraagd “Wil jij het erin doen?” En dochterlief was enthousiast naar haar spaarpot gedribbeld. Gelukkig kreeeg ik ook wat ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.